0

Obre “Dona i microcrèdit”, el testimoni de dones treballadores en zones empobrides

L’exposició inclou unes jornades de formació sobre els microcrèdits

L’Aula de Cultura Fòrum Berger Balaguer de la Fundació Pinnae (Rambla Nostra Senyora, 6, de Vilafranca del Penedès) acull des del divendres, dia 11 d’octubre, la mostra “Dona i Microcrèdit”, una campanya de sensibilització en forma d’exposició fotogràfica que recull diversos testimonis de dones que treballen l’eina del microcrèdit a les zones més empobrides d’Amèrica, d’Àfrica i d’Àsia. La mostra, que inclou imatges obra del fotògraf Pep Bonet, està organitzada per la Fundació Pinnae en col·laboració amb la ONG balear Treball Solidari, i compta amb el suport de l’Agència Espanyola de Cooperació i Desenvolupament.

“Dona i microcrèdit – La confiança i els valors inherents a les persones” és una mostra itinerant que ha recorregut tot l’Estat i que fa la seva darrera parada a Catalunya, a Vilafranca del Penedès. Inclou un recull de fotografies de Bonet en les quals es recullen els testimonis de dones que treballen gràcies als microcrèdits als tres continents: Amèrica (Guatemala i Bolívia), Àfrica (Marroc i Burkina Fasso) i Àsia (Bangladesh i Filipines).

El principal objectiu de l’exposició és donar a conèixer la figura del microcrèdit com a instrument de reducció de la pobresa i demostrar el seu potencial de transformació econòmica, personal i familiar per a les persones i, en especial, per a les dones. Segons Treball Solidari, les dones són les principals víctimes de la pobresa, i es calcula que el 70% de la població que pateix pobresa extrema són dones. Tanmateix, prop de 140 milions de persones de tot el món (el 80%, dones) utilitzen els microcrèdits per millorar els ingressos dels seus petits treballs de subsistència. L’exposició és, per tant, una acció de sensibilització, que vol acostar el públic als beneficis que representa l’eina del microcrèdit.

En el marc de la mostra, la Fundació Pinnae i Treball Solidari han organitzat unes jornades formatives en matèria de microfinances els dies 30 i 31 d’octubre. En concret, les jornades tractaran els “Microcrèdits com a eina de cooperació per al desenvolupament” i les “Microfinances com a oportunitat a Catalunya”. Les inscripcions són gratuïtes i obertes a tothom que tingui interès en participar-hi. Per a més informació i reserves, cal enviar un email a info@pinnae.cat.

La mostra “Dona i microcrèdit” romandrà oberta fins el dia 3 de novembre, de dimarts a dissabte, de 18:00 a 20:00, i diumenges i festius, de 12 a 14 hores i de 18:00 a 20:00 hores (dilluns, tancat).

Treball solidari
La ONG Treball Solidari va constituir-se l’any 2000 amb la creença que el treballés una necessitat i un dret de les persones per poder ser autosuficients i desenvolupar-se amb llibertat. En aquests anys, ha promogut un centenar de projectes per augmentar les capacitats de les persones i, especialment, de les dones, per la seva alta exposició a la pobresa i major vinculació familiar. Molts d’aquests projectes han utilitzat el microcrèdit com a eina de desenvolupament econòmic.

 

  • TÍTOL: Exposició de fotografies “Dona i microcrèdit”
  • QUAN: De l’11 d’octubre al 3 de novembre
  • ON: Aula de Cultura Fòrum Berger Balaguer (Rambla Nostra Senyora, 6, Vilafranca del Penedès)
  • CARÀCTER: Gratuït