0

“Cal·ligrafies varietals”, una mostra de pintures sobre les varietats del vi

També edita un llibre, que inclou relats d’autors penedesencs

L’Aula de Cultura Fòrum Berger Balaguer de l’Obra Social de Caixa Penedès acull a partir del dia 4 de juliol la mostra de pintura de l’artista vilafranquí Fèlix Plantalech “Cal·ligrafies varietals”, sobre diverses varietats del vi. La inauguració de l’exposició tindrà lloc el mateix dia 4 –dijous-, a les 19:00 hores, i comptarà amb l’assistència de l’editor Ramon Nadal i el propi Plantalech.

L’exposició “Cal·ligrafies varietals” de Fèlix Plantalech és majoritàriament pictòrica i inclou un total de tretze obres: dotze pintures -acrílics sobre fusta- que representen dotze varietats del vi de les divuit autòctones que es coneixen a Catalunya, i un moble escultura, que és un boteller.

Amb motiu de la mostra, s’ha editat un llibre de 40 planes, que porta per títol el mateix nom de la mostra i que reprodueix les dotze pintures de Plantalech exposades. Cada reproducció s’acompanya d’un relat curt escrit per un autor penedesenc il·lustre que explica amb les seves pròpies paraules el que li suggereix l’obra de Plantalech sobre una varietat del vi concreta.

Un per un, es tracta de dotze capítols escrits per: Agustí Villaroya (pròleg); Sílvia Amigó (Granets de parellada); Santi Borrell (Merlot); Teresa Costa-Gramunt (Vi diví [Moscatell]); Jaume Rafecas (Quin maridatge, la vinya i la bici…! [Macabeu]; Anna Ruiz Mestres (Pinot Noir); Jordi Llavina (Xarel·lo); Anna Gual (Ull de vellut, ull de llebre); Quim Jubert (La descoberta d’un nou món [Cabernet sauvignon]); Gemma Torelló i Sivill (Malvasia Marina, Subirat Parent de muntanya); Ignasi . Fernández del Tarré (La carinyena); Àngels Dalmau Soler (Chardonnay), i Pep Forns (Sumoll).

La mostra romandrà oberta fins el dia 11 d’agost i podrà visitar-se de dimarts a dissabte, de 18:30 a 20:30 hores, i diumenges i festius, de 12 a 14 hores, i de 18:30 a 20:30 hores.

  • TÍTOL: Inauguració de l’exposició de Fèlix Plantalech “Cal·ligrafies varietals”
  • QUAN: 4 de juliol -dijous-, a les 19:00 hores
  • ON: Aula de Cultura Fòrum Berger Balaguer (Rambla Nostra Senyora, 6, Vilafranca del Penedès)
  • CARÀCTER: Gratuït