0

El jove Jorge Nava embadaleix el públic del Fòrum al concert de cloenda del Concurs de Piano

Recentment, va rebre una classe magistral de Lang Lang

L’Auditori Fòrum Berger Balaguer va acollir el diumenge, dia 7 de juliol, l’acte de cloenda de la 44a. Edició del Concurs de Joves Intèrprets de Piano de Catalunya, organitzat per les Joventuts Musicals de Vilafranca del Penedès amb el patrocini de la Fundació Caixa Penedès. En ell, el jove pianista Jorge Nava, primer premi de la categoria “Sènior” del concurs, va embaladir el públic amb una interpretació brillant de la Sonata núm. 7, op. 83, de Prokofiev, a la segona part de l’acte.

Nava, natural de Barcelona, té 26 anys i estudia 4t curs al Conservatori del Liceu. Fa pocs mesos, va tenir l’oportunitat de rebre –juntament amb una alumna de l’Esmuc- una llicó magistral del conegut pianista Lang Lang, a la qual Nava va assistir-hi com a representant del Liceu.

La primera part del concert de cloenda va comptar amb l’actuació musical del  “Trio Tesla”, un trio de corda format per Ruben Méndez al violí; Núria Pujolràs, a la viola, i Dimitri Kindnys, al violoncel, tots ells components de l’Orquestra de Cambra del Penedès. El conjunt van oferir al públic una selecció de les Variacions Goldberg, de J. S. Bach, una obra mestra del compositor alemany i de la història de la música,  admirablement traduïda.

A la segona part, a més de l’actuació de Nava, el concert va comptar amb la participació dels primers guardonats de cadascuna de les altres tres categories del certamen, que van oferir una exhibició vertadera de facultats: Àlex Domínguez Aparicio, de Las Rozas, 1r premi categoria “C” (fins a 13 anys), va interpretar Mallorca (Barcarola), op. 202, d’Albéniz; Misaki Pascual Maruyama, de Badalona, 1r premi categoria “B” (fins a 17 anys), Elegie, op. 3 núm. 1, de Rachmaninov, i Andrea Benabent Follana, de Callosa de Segura, 2n premi categoria “A” (fins a 21 anys), la Sonata Hob. XVI/37, 1r moviment (Allegro con brio), de Haydn.

En els propers dies, al web de les Joventutats Musicals de Vilafranca es podran veure i escoltar les representacions de tots els guanyadors.

Quant a personalitats, a l’acte van assistir-hi l’alcalde de Vilafranca del Penedès, Pere Regull; la presidenta de la Federació de Joventuts Musicals de Catalunya, Mònica Pagès,  i el vicepresident de la Fundació  Caixa Penedès, Ricard Banquells, que van fer el lliurament de premis i diplomes a tots els guardonats de cada categoria i que en conjunt sumen un total de 7.300 euros.

En el moment dels parlaments finals, Mònica Pagès va valorar la singularitat del Concurs de Joves Intèrprets de Piano de Catalunya, que comprèn tots els nivells de formació pianística, des de les passes inicials fins que s’acaba la carrera, i del reconeixement que té entre els estaments musicals que li han permès formar part de la Unió Europea de Concursos de Música per a la Joventut. Per la seva banda, Regull va incidir en la continuïtat que el certamen ha anat tenint al llarg de tants anys i de com situa a Vilafranca a la primera línia dels esdeveniments musicals d’altíssim nivell.

Finalment, el vicepresident de la Fundació Caixa Penedès va prendre la paraula per agrair la participació a tots els concursants, a la vegada que va desitjar-los molt èxit professional. Banquells també va destacar el ferm compromís de la Fundació per treballar per a la propera convocatòria del concurs, que l’any vinent celebrarà la 45a. Edició.