0

El 44 Concurs de Joves Intèrprets de Piano de Catalunya ja té els primers guanyadors

Encara s’han de celebrar les proves classificatòries de la categoria Sènior

L’Auditori Fòrum Berger Balaguer ha acollit aquest cap de setmana passat –els dies 15 i 16 de juny- les primeres proves classificatòries de la 44a. Edició del Concurs de Joves Intèrprets de Piano de Catalunya, organitzat per les Joventuts Musicals de Vilafranca del Penedès amb el patrocini de l’Obra Social de Caixa Penedès.

En concret, s’han celebrat les proves de les categories “A” (pianistes de fins a 21 anys), “B” (fins a 17 anys) i “C” (fins a 13 anys) i aquests són els guanyadors:

Andrea Benabent Follana, de Callosa de Segura (Alacant), 2n premi categoria "A"

• Categoria “A” (fins a 21 anys):
Primer premi: desert
Segon premi: en igualtat de mèrits Andrea Benabent Follana, de Callosa de Segura (Alacant), i Ester Lecha Jover, d’El Masnou (Maresme)
Tercer premi: Adrià Bravo Hernández, de Manresa (Bages)
Mencions d’honor: en igualtat de mèrits Bernat Bonjorn López, de Linyola (Pla de l’Urgell), i Yi Gao, de Xina/Barcelona

Misaki Pascual Maruyama, de Badalona (Barcelonès), 1r premi categoria "B"

• Categoria “B” (fins a 17 anys)
Primer premi: Misaki Pascual Maruyama, de Badalona (Barcelonès)
Segon premi: en igualtat de mèrits Eudald Buch Torrents, de La Garriga (Vallès Oriental), i Joan Ramon Salamó Labat, de Fraga (Osca)
Tercer premi: en igualtat de mèrits Víctor Braojos López, de Cardedeu (Vallès Oriental), Júlia Fortuny Castellano, de La Selva del Camp (Baix Camp), i Gerard Sala Sangrà, de Castellbisbal (Vallès Occidental)

• Categoria “C” (fins a 13 anys)
Primer premi: Àlex Domínguez Aparicio, de Las Rozas, Madrid
Segon premi: Carlos Bujosa Salazar, de Tarragona (Tarragonès)
Tercer premi: en igualtat de mèrits Guillem León Vivas, de Badalona (Barcelonès), i Nil Solé Bachs, de Barcelona (Barcelonès)
Menció d’Honor: Judith Barros Guerrero, de Santa Oliva (Baix Penedès)

El proper cap de setmana, els dies 29 i 30 de juny, se celebraran les proves classificatòries per a la categoria “Sènior”, que engloba dos grups de joves pianistes d’entre 21 i 26 anys.

Guanyadors de la 43a. edició del Concurs de Piano (any 2012)

Finalment, el dia 7 de juliol, a les 19:00 hores, tindrà lloc l’acte de lliurament de premis en una sessió organitzada a l’Auditori Fòrum Berger Balaguer en la qual els guanyadors del primer premi de cadascuna de les categories interpretaran una obra als assistents.

Per a cadascuna de les categories, s’estableixen tres premis de diferent import, que en conjunt sumen 7.300 euros. A més, al guanyador de la categoria Sènior l’organització li ofereix poder celebrar un concert a l’Auditori  la propera temporada.

 

 

Concurs de Joves Intèrprets de Piano de Catalunya
El Concurs de Joves Intèrprets de Piano de Catalunya, que s’ha tancat aquest any amb amb un total de 48 sol·licituds, és conegut arreu de l’Estat i s’adreça a joves intèrprets de fins a 26 anys. Després del Premi Maria Canals, és el segon concurs de Catalunya amb més edicions.