0

Benvinguda web

Editorial Juliol 2012

Ja fa uns dies que la nova web de la Obra Social de Caixa Penedès es troba plenament operativa. S’ha pretès i tant de bo ho aconseguim, fer-la més dinàmica i accessible. Ha estat un pas més cap a la progressiva renovació de la nostra Entitat, renovació que s’ha d’anar construint aprofitant el llegat del nostre passat i accentuant la finalitat social que la va fer néixer ben aviat farà 100 anys, amb l’objecte de contribuir al desenvolupament i millora de la societat que ens és més propera.

Tanmateix, des d’aquest petit espai “caixa de ressonància” volem també, com ara fem, anar reflectint el nostre parer respecte la realitat que ens sigui més propera en cada moment, així com destacar aquells aspectes dels que calgui afegir un punt de vista més personal, més enllà de la simple noticia.

En temps difícils ens toca agafar el relleu en la continuïtat de la tasca de Caixa Penedès, avui nua de tota activitat financera. I és que assistim a canvis molt profunds, fins i tot traumàtics. I no sols pel que fa a la nostra Institució, també en el dia a dia de cadascú de nosaltres, a les famílies, als nostres pobles, al nostre país… I podem embolcallar-nos d’enyor i d’enuig o aixecar el cap i tirar endavant. A Caixa Penedès escollim clarament avançar. Però no amb arrogància, sinó amb la humilitat de voler aprendre dels errors comesos, reconeixent que les coses sempre es poden fer millor, procurant honorar el deure fundacional d’ajudar a les persones més vulnerables, necessitat que dissortadament avui dia pren tot el protagonisme.

En referència a la nostra Entitat es diu –sovint amb massa lleugeresa- que tenim un buit a la comarca, que s’ha perdut una entitat centenària… Gens, ni mica. De la mateixa manera que l’home s’ha anat adaptant al mitjà per a sobreviure, també les Institucions amb voluntat de pervivència ho han de fer. No som una excepció. Certament ens tocarà adaptar-nos, més encara quan som entitats regulades, però mantindrem la plaça, el nom, la vocació social inspiradora, i per damunt de tot, el caràcter lluitador d’aquesta terra força acostumada a respondre amb èxit a tota mena de reptes.

Ens hem fixat la fita de la defensa del nostre territori, de l’autonomia en la gestió i de la reorientació de l’activitat benèfica social, amb rigor, objectivitat i seny. I la nostra missió es treballar molt i bé, fer de la nostra Obra Social un referent d’eficiència, de professionalització i de responsabilitat. De la que ens en puguem sentir –tots plegats- ben orgullosos.

Ricard Banquells Director General de Caixa Penedès

Ricard Banquells

Director General de Caixa Penedès