0

Concert de cloenda de la 44a. Edició del Concurs de Joves Intèrprets de Piano

L’acte tindrà lloc diumenge, dia 7 de juliol, a les 19:00 hores

L’Auditori Fòrum Berger Balaguer acull el proper diumenge, dia 7 de juliol, l’acte de cloenda de la 44a. Edició del Concurs de Joves Intèrprets de Piano de Catalunya, organitzat per les Joventuts Musicals de Vilafranca del Penedès amb el patrocini de l’Obra Social. L’acte comptarà amb l’assistència d’un representant de l’Ajuntament i del vicepresident de la Fundació Caixa Penedès, Ricard Banquells.

L’acte de cloenda es dividirà en dues parts. La primera inclou l’actuació musical del “Trio Tesla”, un trio de corda format per Ruben Méndez al violí; Núria Pujolràs, a la viola, i Jordi Claret, al violoncel, tots ells components de l’Orquestra de Cambra del Penedès.

A la segona part de l’acte, es procedirà al lliurament de premis per a cadascun dels guanyadors de les quatre categories, que, en conjunt, sumen un total de 7.300 euros. A continuació, els primers guardonats de cada categoria interpretaran una peça als assistents:

Jorge Nava, 1r premi de la categoria "Sènior"

Àlex Domínguez Aparicio, de Las Rozas
1r premi categoria “C” (fins a 13 anys)
Mallorca (Barcarola), op. 202 Albéniz

Misaki Pascual Maruyama, de Badalona
1r premi categoria “B” (fins a 17 anys)
Elegie, op. 3 núm. 1 Rachmaninov

Andrea Benabent Follana, de Callosa de Segura
2n premi categoria “A” (fins a 21 anys)
Sonata Hob. XVI/37, 1r moviment (Allegro con brio) Haydn

Jorge Nava Vasquez, de Barcelona
1r premi categoria “Sènior” (fins a 26 anys)
Sonata núm. 7, op. 83 Prokofiev

Aquest concert de cloenda arriba després que el passat cap de setmana, els dies 29 i 30 de juny, van celebrar-se les segones proves classificatòries del certamen, corresponents a la categoria “Sènior” (pianistes d’entre 21 i 26 anys). Els guanyadors van ser: Jorge Nava Vasquez, de Barcelona (primer premi); Talgat Kurmankulov, de Rússia/Barcelona (segon premi), i Marco Gonzalvo Lara, de Saragossa (tercer premi).

A més, el guanyador de la categoría “Sènior” Jorge Nava és conegut per haver rebut fa pocs mesos –juntament amb una alumna de l’Esmuc- una llicó magistral del conegut pianista Lang Lang. Nava va participar-hi com a representant del Liceu.