Castellers de Vilafranca

Castellers de Vilafranca

L’Obra Social de Caixa Penedès dona suport des dels seus inicis als Castellers de Vilafranca, institució cultural, sense ànim de lucre que té com a principal objectiu fer castells.

Considerats com a entitat d’interès públic, la Colla es va fundar el 1948, fruit de la gran afició, tradició i arrelament del fet casteller a Vilafranca del Penedès, que es remunta als temps del Ball de Valencians (s. XVIII) precursor dels castells actuals. Actualment formen part de la Colla més de quatre-cents castellers i castelleres, de totes les edats.

A tots els uneix la mateixa afició d’aixecar castells, la cooperació i el treball en equip, l’esperit de superació constant, i continuar estant liderant el món casteller.

Els Castellers de Vilafranca són una de les entitats més importants i de més projecció de Vilafranca del Penedès i han representat el país i la cultura catalana en nombroses ocasions a l’estranger.

La tasca que han dut a terme al llarg de seixanta anys en l’àmbit de la cultura popular catalana i l’associacionisme ha estat reconeguda per l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès amb la concessió de la Medalla de la Vila, i per tot el país amb la Creu de Sant Jordi concedida per la Generalitat de Catalunya.

 

 

 

 

Faci click AQUÍ per accedir a la pàgina principal dels Castellers de Vilafranca.