0

“Interfície en construcció, essència El Bulli”, la nova exposició de Pere Gifré

La vaixella de la futura Fundació El Bulli s’inspirarà en la mostra

L’Aula de Cultura Caixa Penedès acull, a partir del proper divendres, 6 de juliol, l’exposició “Interfície en construcció, essència El Bulli”, de l’equip Ikònic que lidera l’artista gironí Pere Gifré. La inauguració de la mostra tindrà lloc el mateix divendres, a les 19:30 hores, i hi assistiran membres de l’equip Ikònic, el crític gastronòmic Salvador Garcia-Arbós, el director de la revista Bonart, Ricard Planas, i el president de Caixa Penedès, Martí Solé.

La mostra, que ha estat recentment exposada a l’Espai Art Lluís Vilà de Banyoles, presenta diversos prototips d’estris de parament de cuina que serviran de punt de referència per a una part important de la futura vaixella de la nova Fundació El Bulli. Així mateix, l’exposició es divideix en sis grups d’elements definits el procés de creació dels quals s’explicarà mitjançant projeccions en 3D, esboços en paper i maquetes i motlles elaborats en diversos materials –plastilina, metacrilat, suro…–.

L’enginyer i escultor Pere Gifré i el seu equip s’han inspirat en la biomimesi, la ciència que es basa en l’estudi de la natura per trobar noves solucions al disseny. En aquest sentit, l’Empordà i llur paisatge terrestre i marí han esdevingut el principal fonament de la fase creativa.

L’exposició, que, en definitiva, permetrà descobrir d’una forma divertida, amena i dinàmica la conjunció entre els àmbits del disseny i de la gastronomia, es podrà visitar fins al proper 12 d’agost.